Fjällpingst 28-30 april

Anmäl dig här

Ny altan på Hällungen

Stort tack till alla som bidragit till vår nya fina altan på Hällungen! Altanten invigdes under årets rekordstora pingstläger, tema Lejonkungen, med över 140 deltagare. Altanen är verkligen ett lyft och användes flitigt i solskenet i helgen. Vi vill särskilt Läs mer »

Mandalay arbetspåsk

Nu är det påsk och den helg som det mesta av Mandalays vår fix blir utfört. I skeppsrådet är vi inte jättemånga och vi är beroende av hjälp från pigga glada utmanare, äventyrare och ledare för att få henne i Läs mer »

Jamboree 2017 – 5:e till 12:e Augusti

I år kommer Jamboree gå av stapeln mellan 5-12:e Augusti, nere i Skåne. Långedrags sjöscoutkår kommer delta med äventyrare, utmanare och ledare. Kostnaden för lägret är 3295 till Jamboree, utöver detta kommer vi även ta in en avgift för transporter Läs mer »

Lärorik kväll med Heartex

En mycket lärorik kväll för Skonarna. Vi övade: *Ringa 112 *Vad gör man om man hittar en medvetslös person — träning på varandra att lägga i stabilt sidoläge *Hjärtstopp – träning på en docka att göra inblåsningar och bröstkompressioner *Drunkning Läs mer »

Lyckad St Georg

Tack alla föräldrar, scouter och ledare för en mycket lyckad St Georg Det blev en härlig (om än lite kall) kväll i trädgården vid Skutan i strålande solsken. Efter en fin ceremoni var det många som deltog i kårens poäng Läs mer »

Båtarbetshelg

I helgen kommer vi att vårrusta kårens båtar på ”Tippen” Spårare och Äventyrare på lördag 10-14 Upptäckare och Utmanare på söndag 10-14 Scouter och föräldrar varm välkomna! Vi fixar fika/kaffe/saft och grill. Ta med egen korv.

Inbjudan St Georg

På onsdag den 20 april firar hela kåren St Georg Scouter och föräldrar är varmt välkomna till Skutan kl 18:00 I år firar vi lite extra då L-sjö firar 60 år. Ta med fika efter smak. Är det fint väder Läs mer »

Ny ordförande

På Kårstämman valdes Carl-Axel Leth till ny ordförande. ”Calle” är ledare på Ankaret (tisdag – spårare) och har varit aktiv i kåren i många år. Vi välkomnar Calle till styrelsen som ny ordförande! Lycka till!! Stort tack till Öjvind som Läs mer »

Distrikts sommarläger Liv@t 2015

Nu närmar sig sommaren stora läger i Lysestrand, som kommer gå av stapeln 28:e Juni till 4:e juli. För alla deltagare, ledare finns ett dokument som beskriver detaljerna för lägret. Scoutdistriktet har även en uppdaterad sida för Liv@t 2015 där Läs mer »